tisdag 2 november 2010

Weekend i Malmö - nästan utan barn

En weekend i min gamla jobbstad Malmö. Skulle tala på ett event på eftermiddagen på Hilton, bara ett stenkast från där jag alltid bodde under varannan vecka 97-99.

Vi fick några barnvakter och tog minstingen under armen. Kändes härligt att landa i ett höstvackert Malmö och börja med lunch på en uteservering 30 oktober! På väg in med taxin från Sturup fick vi en mångkulturell helt underbar guidetur – han körde nästa in på gården där Zlatan vuxit upp i Rosengård. - Kolla, där ja där, den planen har Zlatan byggt! Tror han menade att Zlatan hade finansierat bygget.

Efter mitt talaruppdrag styrde vi kosan mot restaurang Gamla Brogatan, mitt gamla stamställe. Hur fullt som helst så färden gick vidare mot lilla-torget och sushistället KOI. Hur fullt som helst även där. Slutade med take away från KOI och Ben&Jerrys som efterrätt från Pressbyrån. Helt underbart mysigt. Boink i säng vid 21.30 – sant.

Lördag, ny dag ny möjligheter – som vanligt. Vi hoppade på tåget till Köpenhamn. 35-min senare var vi på ”kontinenten”, lunch och lite shoppingspaning. Expensive. Vi fann vad vi skulle ha, men köper det hemma istället. Vi gör inte som vi gjort tidigare en gång, köpt Svenska skor på Kastrup – no smart.

Det slog oss båda att tempot var helt annat i Malmö, att människorna var vänliga varthän vi än kom. – Vill du att jag ska tvätta äpplet? undrade tjejen på Pressbyrån.

På söndagen blev det sen en promenad genom slottsparken till Ribban och kallbadhuset. Turning Torso tornade upp när dimman skingrades och vi sa båda att hit åker vi snart igen. På väg tillbaka till hotellet, innan hemfärd, slank vi in på Espresso House för en räkmacka och gott kaffe. På Espresso House är man alltid välkommen med barnvagn, alltid.

En 52-timmars tur som gav så mycket energi till vardagen. Ett tillfälle att hinna umgås – nästan - på tu man hand.

Nu strax dags att packa skridskopåse med tillhörande hjälm, göra matsäckar och lotsa en av de små till simhoppslägret på Eriksdal. Sen mot första bästa möte på jobbet. Vardagen har guld i mun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar