tisdag 1 februari 2011

En ny vecka full av historiska händelser och snor

Några nätter med skriiiiIIiiiiiik fick sin fullt logiska förklaring igår. Dubbelsidig öroninflammation på minstingen. Stackaren☹ Men mer skriiiiIIIIiiiiik skulle det bli.

Resurserna är ”jämsmed” i småbarnshemmet. En sjuk, funkar hygglig. Två sjuka funkar ngt mindre hyggligt. Två-tre sjuka några veckor -> funkar ngt mindre hyggligt än ens lite hyggligt.

Men allt är relativt. I Kairo/Egypten är det många som skulle vara väldigt nöjda med både öroninflammation och halsfluss, istället för så att säga.

Släktingarna, som inte märkt något så sent som i fredags fm, är mitt i en ”krigszon”. Luften full av rök och tårgas och skottsalvor om nätterna. Plundrargäng som drar fram och mataffärer utan mat. Många i överklassen tycker att delar av den nytillsatta regeringen inte är tokig alls. De är inte ute och demonstrerar.

På flygplatsen råder ”keijos” där hatade politiker i en salig blandning med västerlänningar och välbärgade Egyptier slåss om platserna för att flyga i säkerhet.

Satt upp denna på FB häromdagen:

I've just signed a statement of solidarity to support Egyptian protesters and their calls for democratic reform. Please check out the link below and join me in signing:

https://secure.avaaz.org/en/democracy_for_egypt/96.php

Verkar dock vara fel forum för att dryfta en historisk händelse som denna. Antalet ”gilla” var noll. Zero. Antalet kommentarer likaså.

På väg till jobbet läste jag om Magnus Lindqvist i ett CS-utskick, om trendspaning. Ska bli kul att ses Magnus. Är säker på att vi båda skriver under på att:

”Our goal shouldn’t be to ignore everything beyond earshot – that would inhibit our creativity, and keep us trapped in a very narrow world. Instead, we should keep on searching for those smart voices, so that we can remix the right data inside our head.
” J Lehrer

Nu åter en dag med huvudet fullt av snor, en dag i ett land där vi är lyckligt lottade. Läste på bussen på väg in att ”Boxer Robert-reklamen hade blivit fälld för att ”han” enligt RO ”framställs som rent sexobjekt”. Men oj då, kära någon.

Håller tummarna för det bästa, vad nu det är, med dagens massdemonstrationer i Kairo.

En Ipren till och allt funkar hyggligt igen. Vi har det bra – glöm aldrig bort det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar