tisdag 1 mars 2011

Lite RIO skulle inte skada

Någon annan som tycker att vintern börjar kännas en smula låååååång?!

Läste häromdagen en underbar artikeln om det sensuella Rio de Janeiro.

Artikeln var uppbyggd som en ”vandring” längst med Rios stränder, Copacabana, Ipanema och Leblon för att vara lite mer exakt. Där finns som bekant fler.

Vid Posto 6 fann man en salig mix av kidsen från favelorna – belägna ett stenkast ovanför pompösa Copacabana Palace – och bleka turister.

Eftersom vi hade förmånen att tillbringa 3 månader i Brasilien våren 2006 så lärde vi oss lite om ”How to be a Carioca”, guidade av Priscilla Ann Goslins underbara bok med samma titel.

Copacabana fine, men inte vår favvo precis.

Vi drog oss bortanför surfklipporna som skiljer Copacabana från Ipanema och tog envist sikte på Posto 11 på Leblon. Vi åkte buss med hela vårt air-gringo-team på helgerna från Botafogo, där vi bodde, och njöt av strandlivet – bland locals.

Efter några veckor började vi finna oss till rätta och söndagarna var för oss – som för alla i Rio – den heligaste av alla (strand-) dagar.

På söndagarna stängde man gatorna längst med stränderna och de förvandlades till en flera kilometer lång catwalk med människor som gick, sprang, åkte skateboard eller bara såg sig omkring - på väg till eller från stranden.

Mmmm…., those were the days. We love Rio!

I morgon är det onsdag och snart är det sommar igen:-)

Allt gott!//doc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar