fredag 19 augusti 2011

1981

Första klassfesten i gymnasiet. Jag minns det som om det var igår - som det brukar heta.

Någon som skulle ha festen fick förhinder i form av föräldrar som inte åkte bort som planerat - eller rättare sagt som vi planerat.

Det satt hårt inne att hitta en till frivillig värd för kalaset. Men som den gode fen klev Ulrika in och sa att; vi kan nog vara hemma hos mig.

Det var så ”typiskt” henne att ställa upp så att vi alla skulle få ha kul och lära känna varandra bättre.

Minns inte riktigt alla detaljer men något eller några badmintonracketar strök med och glaset till ett akvarium ”fick sig en törn”...

Det tog nästa tre år innan någon vågade ha nästa klassfest, det var en kille som kom ny till klassen i tredje ring.

Han hade med andra ord inte varit med på det första kalaset som vi hade hemma hos Ulrika, vilket torde varit det enda vettiga skälet till att han ställde upp så att säga.

Minns att Barwe drog dit sitt band - med instrument och allt som hörde därtill.

Om vi så hade fortsatt ytterligare 30 år på gymnasiet så är jag ganska säker på att ingen skulle tagit på sig värdskapet för en tredje klassfest - på förekommen anledning.

Det har alltså gått ganska exakt 30 år sen festen hemma hos dig Ulrika och drygt 20 år sen vi sågs sist. Utan att känna dig idag så finns det - dessbättre - väldigt goda skäl att både hoppas och tro att ert firande i kväll blir något stillsammare:-)

Oändligt många välsignade och glada grattiskramar på din födelsedag idag, hoppas vi ses under hösten - kanske redan den 10 september på er show och inspelning!

Din vän//air

Ps. augusti 1981- MTV börjar sända över kabel-TV-nätet i USA, och spelar musikvideor 24 timmar om dygnet. Först ut är The Buggles låt Video Killed the Radio Star. Ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar