fredag 24 maj 2013

För något år sedan

bloggade jag här (eller om det var på IDG-bloggen) om hur viktiga alla våra projekt är på jobbet, hur man "ställer upp" i ur och skur när det krisar, hur man jobbar över - ännu mer - och belönas med en flaska bubbel vid nästa månadsmöte med "teamet" som man tillhör (teamet är alltså den grupp som man bor tillsammans med i samma Excelark).


Sen var det ju det här med familj, barn och vänner. Det här med livet. Hur många är det som jobbar "över" när det krisar i den privata sfären, dvs. lägger mer tid på sina nära och kära när projektet "livet" inte går riktigt som det ska? Alldeles för få är min vilda gissning.


I dagens Aftonbladet stod idag att läsa att svenskarnas sexliv är på dekis, vi har aldrig haft mindre sex. Detta är ett allvarligt problem, konstaterar forskarna. Flaggade för detta på FB och Lyckoexperten Erik Fernholm skrev kort och gott att "Oj..., högre tempo och ökad konsumtion får vi betala för på många sätt. Tydligen."


Det är många som blandar ihop begreppen lycklig och lyckad, de är inga synonymer, även fast de kan gå hand i hand - beroende på vad såväl det ena som det andra betyder för just dig.

Vad lägger du mest tid på, att bli lyckad eller lycklig - och vad betyder de båda för dig?

Glad helg och soliga dagar!//doc.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar