lördag 11 maj 2013

soft morgon med planer om det mesta!

Nybakat bröd, nybadade barn, nybryggt kaffe - livet leker och vi smider planer. Vi tänker både lång- och kortsiktigt, såväl taktiskt som strategiskt.


Cykeltur med hela air-team in på Söder för lunch i solen och lek i park verkar stå högst i kurs bland dagens erbjudna aktiviteter. Sen har det ånyo surfats flygbiljetter till Thailand och det som saknas i den planen är boendet.


Jag bad en god vän om tips, en vän som känner Thailand innan och utan. Han kom upp med ett Ving-alternativ på 168.000 sek för tre veckor. Tack Urban, vi hade dock hittat det alternativet själva också och det ligger lite "snett" i prisbilden. Så, vi är öppna för andra förslag och det gäller alltså boende på ngt soft, barnvänligt och strandnära läge. Det gäller perioden 15 december 2012 - 15 januari 2013.

Taaaaaaaaaack för alla tips i förskott!

Glad helg says glada//doc.

ps. tips som leder till bokning av boende belönas med att jag eller frun bakar frukostbröd for free valfri lördag hösten 2015. ds.


4 kommentarer:

  1. Air min vän,

    Ett bra sätt att förstöra de 3-4 första dagarna är att ta ett billigare flyg via t.ex. Dubai. När barnen väl somnat är det dags för mellanlandning, avstigning inklusive gråt, skrik och tandagnisslan. Väl på planet igen är det en rätt lång flygning till Bkk med (i alla fall i vårt fall) barn som inte kan sova och "underhåller" resten av kabinen på ett, mindre positivt sätt. Min frus kommentar, ALDRIG MER, är nog så talande. Tipset blir m.a.o. att lägga lite slantar på ett flyg som går från ngn europeisk stad till Bangkok/Phuket direkt, nattetid.
    När vi började titta på boendealternativ i januari/feb (10-11 månader innan avresa) märkte vi att lagen om tillgång och efterfrågan i allra högsta grad gäller Thailand samt att dessutom den absolut mest populära perioden är mitten dec/mitten jan.
    Vilken annan tid som helst på året hade mitt tips blivit att ta en flygstol och lösa boendet på plats. Denna period skulle jag dock inte rekommendera det alternativet såvida ni inte kan tänka er att bo exakt var som helt, utan några som helst krav, då kanske ni kan hitta något. Hyra hus är ett annat alternativ men där har vi gått bet. De siter vi skickat förfrågningar till har inte ens svarat.
    Så alternativet för 168 (som snart kommer att vara 188) är kanske inte så dåligt :-)
    Good luck!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack där vännen! Vi har hittat bra flyg med Finnair och dessutom hunnit få lite respons från nyfunna kontakter i uthyrningsbranschen, men konstaterar att mkt är redan uthyrt. Lite har förändrats sen första gången jag var där -86:-) och det gäller att vara ute i god tid, gärna 10-11 månader i förväg - minst. Vad sen gäller 168-alternativet så får det mig att dra tillminnes en historia från Norrköping och det glada 80-talet då en SAAB-handlare blev lurad på tre miljoner i en konsthärva. De lokala tidningsreportern frågade då om "inte tre miljoner var en väldig massa pengar?"
      - Om man inte har tre miljoner så är det väldigt mycket, men om man har det så är det inte lika mycket, sa SAAB-handlaren.

      Allt gott i norr, hälsa familjen och låt oss höras snart igen!

      Radera
  2. Try Malaysia. Langkawi. Direktflyg till Kuala lumpur och sexan 50 minuters flyg till Langkawi. Bo på ngt hotell på Tenga Beach, lugnare än Thailand inga försäljare på stranden och lite roligare att åka runt med bil och chaufför på ön över dagen pch åka linbana och bada i vattenfall. Tre dagar i Kuala Lumpur. Lite shopping och sightseeing. Ngt för alla. Hls Annelie, vill ni åka till Thailand ligger det nästgårds.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för svar och lite idéer Annelie! Detta ska vi kolla upp, aldrig fel att jobba på fler fronter:-) Hoppas ni just haft bästa semester, bilderna på FB var häääärliga!

      glada//air

      Radera