tisdag 16 juli 2013

Ett riktigt beslutssmultronställe

Semestern tuffar på och igår uttalades de magiska orden "vad ska vi hitta på i dag?" Det är ord som jag inte hört på länge, det är ord jag inte hört på år och dagar.

I dag var det ännu en sådan dag, helt underbart. Vi gick och vi gick och vi gick i princip runt hela Malmö och där, längst ut på Hullkajen bortom båten som lastade spannmål, fann vi detta beslutssmultronställe. Ja, egentligen var det ju en restaurang men en synnerligen annorlunda sådan - av flera skäl.


Stället hette Saltimporten, maten var gudomligt god och bemötandet av bästa sort. Växlade några ord med Sebastian om belsutsaspekten där. Vad var det då som var så "beslut"?!? Jo, att där fanns "bara" en rätt att välja "mellan" (+ en vegetarisk).



I den kommande boken som släpps den 10/10 (och nu lite smygreklam, boken kommer att heta Beslutspyramiden - vägen till klokare beslut) skriver vi bland annat om "alla valmöljligheter" som vi har i dagens samhälle och vi ställer oss frågor som om man bli lyckligare av att få välja mellan allt mellan himmel och jord, osv.


I dag var det enkelt, en rätt, lätt val. Folk strömmade in och besluten togs fort. Less is more and we will be back. Gott, enkelt, avskalat och stilrent. Stället förförde mig, maten likaså. I love.

Glada//doc.

ps. ...ett ps som i dag är allt annat än ett litet vanligt ps-tillägg tillägnas kvällens värdpar, en ex.svärmor från det glada 90-talet och hennes man, för deras gästvänlighet och kvällens underbart goda och trevliga middag! ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar