fredag 28 juni 2013

Nu var det ett tag sedan senast,

närmare bestämt två veckor. Det var när den förstfödde tog studenten som jag lyckades få till ett inlägg. På bilden nedan studenten i fråga och hans minsta bror, tillika den yngsta i barnaskaran. Ett spann på närmare 17 år, jag håller tummarna för att det är sant det man säger att barn håller en ung:-)


Veckorna innan dess och veckorna från då till nu har varit i.n.t.e.n.s.i.v.a. Det har varit mkt på många plan, det har varit fullt upp. Men vi har även hunnit med lite annat såsom t.ex. parkteater i Rålis, Kolmården på självaste midsommarafton (rekommenderas), några skate-sessions i Highvalley Skate Park och sist men inte minst väldigt intensivt med bokskrivande.




Idag hade vi deadline på råmanuset och det kändes, efter att det var inlämnat, som att gå på både sommarlov och semester (även fast vi har en vecka kvar). Det har som sagt varit mycket på senare tid (också), men tack och lov allra mest av sånt som vi själva valt och tycker är både utvecklande och roligt!

Gott att vara tillbaka vid spakarna, hoppas ni har det fint där ute i samhället och att vi hörs o syns snart igen!

Glada//doc.

fredag 14 juni 2013

...som om det var igår.

Ännu en vecka som gått i blixtens hastighet --------========swoosH

Dessa skolavslutningsveckor blir märkliga, så mittemellan allt. Mittemellan våren och sommaren, mittemellan vuxenliv och barndomen. Idag är det dags att fira den förstfödde som tar studenten, dags att trilla ur boet och träna sina vingar.


Råkade springa på en Supertramp låt på Spotify, en låt som var på en skiva - Breakfast in America - som jag fick när jag tog studenten för 29 år sedan. 29 år?!? Jag minns vad det var för väder, jag minns vilka kläder jag bar, jag minns vilka som var på mottagningen, jag minns det som om det var igår. Året var 1984.


Kom ihåg att det är lika långt från idag till igår, som från idag till i morgon - ett i morgon som kan vara långt fram. I kväll är det dags att fira, att umgås med släkt från en svunnen tid, det är dags att gå vidare på flera plan, på många sätt.

..och kom ihåg att den den 14 juni 2013 är en fullständigt unik dag - en dag som aldrig, aldrig kommer igen!

glada//doc.

måndag 10 juni 2013

Perfekt

Måndagen drog igång såsom måndagar brukar starta, alla vaknade. Skillnaden från ibland annars var att alla hade sovit bra. Sen skulle vi göra en "överlämning" av ändringar och förbättringsförslag som hade gjorts i fredags i våra texter på de två kapitel som är kvar på boken.

3-åringen hade detta på känn och röjde bäst han kunde när det som minst "behövdes" åsså toppade han det hela med att envist spela någon konstig låt på någon konstig leksak han fått i födelsedagspresent av någon konstig människa. Nedan en bild från tanke-, skapar- och skrivarsmedjan i morse 07.24.


Kom att tänka på en bild jag sett på FB där en talarkollega - Göran A. - hade satt ut bilder från när han nu är på Gotland och skriver på sin kommande bok.


Hans miljö var, den var..., den var annorlunda mot våran. Bättre eller sämre? I don´t know. Är dock säker på att det var lite stillsammare. Men, såhär ligger det till - det tjänar inget till att gnälla och "tänk om det varit såhär istället så skulle allt gått enklare". Det gäller att agera istället. Därför agerar jag + gnäller, tyvärr:-) MEN, jag tror mkt på att man gör såsom det går att göra, tvärtom är ju inte aktuellt. Detta är våran model, lite kaos, lite mindre kaos och så lite skrivande. Vi har ju, när allt kommer omkring ändå fått ihop två doktorsavhandlingar så det finns hopp om mer!

Att leta efter och invänta perfekta förutsättningar - oavsett vad saker gäller - är bara en billig ursäkt för att slippa. Detta är perfekt för oss, bättre blir det inte.


Sen en löptur i regnet innan taxi hämtade och dagens färd gick ToR Ystad Saltsjöbaden. I skrivande stund sitter jag i taxin och förförs av den vackra naturen, längtar hem och ser fram emot en spännande vecka när bland annat den förstfödde tar studenten!?!

Glada//doc, nu framme på Sturup!



onsdag 5 juni 2013

På tal om...

jisses vad tiden går. Dags för barnkalas - fick jag veta igår efter dagispicknicken.

- När ska jag få ha mitt bowlingkalas? Undrade elvaåringen.
- Hur funkar nästa helg tro? Det faller ju inom  1-årsgränsen, sa jag.


Hon fyllde alltså år i slutet av juli i fjol, så visst det är hög tid att ha sitt kompiskalas. Men som med allt i livet, var sak har sin tid, etc.

- Skriv ned en lista på vilka du vill bjuda och ge listan till mig imorgon, sa jag.
- Ge listan till mamma istället, flikade sexåringen in och la sen till att, pappa kommer bara slarva bort den...

Jag ska allt visa dem att jag kan, tänker inte slarva bort listan - denna gång. Nästa helg smäller det, bowlingkalas var det och jag lovar att inte vara piiiiinsam, nästan inte pinsam alls:-)

Allt gott från en tidig morgon på Arlanda//doc. 

tisdag 4 juni 2013

jisses vad tiden går

...om inte annat så ser jag det på bloggen, en vecka sen vi senast sågs. Vad har hänt sen dess? Sundsvall senast, glass på torget där, sprang på en del bekanta ansikten innan färden gick vidare till - i tur och ordning - ett soligt Göteborg, Malmö och Ystad!




Därpå följde en härlig helg och årets första baddag med gänget och innan vi visste ordet av så var det måndag igen. Känns som att dygnet skulle behöva 26-27 timmar istället för de 24 som vi nu fått tillförfogande. Nåväl, skulle vi få fler timmar så skulle det med största säkerhet bli som med all smart teknik som ska få oss att jobba snabbare/effektivare för att vi därigenom ska få tid över till annat... 

Det har väl gått sisådär med att få tid över till annat. Det tenderar att dyka upp annat som tar den "lediga tiden" i anspråk, ja ni känner ju igen allt det där. Nu mot dagis och picknick nr: 4 (5?) för säsongen!

Glada allt!//doc.