söndag 17 augusti 2014

Fast track till "lycka"

Semestern sjunger på sin sista vers och många gör sin första jobbdag i  morgon. Nu ska det rivas spår i sanden, karriärer ska göras, pengar ska tjänas och lycka jagas.

Brukar vara försiktig med att dela med mig av universaltips för ”hur man ska göra” – oavsett vad saken gäller. Denna gång kan jag dock inte låta bli. Jag tror mig känna till en ”väg” till lycka. 


En regntung söndag förmiddag 2001 satt jag i en bastu på badhuset i Matfors (en liten by någon mil utanför Sundsvall) efter ett babysimpass. Vi var tre män i bastun och en av männen frågade en annan ”hur är det?”.

Håkan, som den tillfrågad heter, blundade, drog ett riktigt djupt andetag och sa leende att ”det är bra, det är så inihelvetes bra”.

Jag tittade på honom, jag visste att allt inte var så där jätte bra (då bland annat ett av deras barn var ganska allvarligt sjukt) och fascinerades av hans spontana, innerliga och självklara svar. Jag förfördes av hans inställning, hur tacksam han var ”trots allt”.


I just den stunden tänkte jag att sådär vill jag känna en dag, jag vill vara som han – lika tacksam. Ända sen den dagen har denna sekvens dykt upp i mitt huvud lite nu och då, ända sen den dagen har jag strävat därhän.

I går, i dag, i morgon skänker jag en tacksamhetens tanke till allt jag har. Jag är tacksam för att vi har mat på bordet, att vi är friska, att busskortet är laddat och att vi lever i en del av världen där väldigt mycket är upp till oss själva. Inga krig, ingen ebola, ingen utbredd svält, sjukvård och skola till alla. Förutsättningarna är väldigt goda för de flesta av oss.


Valet är ditt och glöm aldrig bort att är du inte tacksam så har du intet - oavsett vad du har.

Glada//doc.

ps. och sist, men inte minst, lite science på det hela -> Klicka här! Intressant läsning om hur vi alla har en s.k. "set-point" som styr hur "happy" vi tenderar att vara och att denna "set-point" kan förflyttas. ds. 



måndag 4 augusti 2014

Ny promo video!

Klicka genast här så kommer ni till Riabacke&Co's startsidan och vår nya promo video - made by JuliusAspmanMedia - där vi berättar lite om vad vi sysslar med och vad vi kan göra för ert företags beslutsfattande!


Om någon är nyfiken på att veta mer så kan ni via denna länk ladda ned femte och sista kapitlet (steget) ur boken Beslutspyramiden - Stegen till klokare beslut.

Bästa dag, glada//air