fredag 8 maj 2015

Jobbar hemma #iLove

Frun är iväg och föreläser långt borta i Värmland och jag förbereder kommande veckornas workshops och föreläsningar sittandes i förorten.


Helsingborg, STHLMx2, Malmö, Helsingfors, Landskrona och Visby står på tur. Nästa vecka stundar bl.a. en spännande workshop med chefer på temat "Hur leder jag mig själv i förändring?"

#ledarskap #osäkerhet # framtid #EnjoyUncertainty

Sitter också och analyserar x-antal undersökningar som vi har igång rörande företags framtidsmognad. Vi skickar en länk som alla i organisationen svara på och sen bygger vi föreläsningen eller workshopen på våra "findings". Frågorna är ställda på följande fem områden; Ledarskap, Kultur, Den mänskliga faktorn, Beslutsfattande och Innovation & förändring.


Riktigt spännande då vi - och kunden - får en gemensam vy över nuläget, allt enligt devisen "ställ alltid rätt frågor innan ni kommer med rätt svar". 

Strax handla tacos-attiraljer, hämta tidigt på dagis och göra helg! Allt gott!//doc. 



torsdag 7 maj 2015

Get your future started!

Igår utannonserade vi inbjudan till ett "brown bag" lunchseminarium hos oss på Drottninggatan 82 och det blev fullt på en gång, vilket vi är glada för - väldigt glada om vi ska vara ärliga!

Nu sätter vi in ett extra seminarium tisdagen den 16 juni kl. 12.00 - 13.00, även denna gång centralt hos oss på Drottninggatan 82.

Temat är Framtiden är här i morgon - är ni redo? 

Klicka på HÄR för att läsa mer och för att skicka intresseanmälan!




Glada hälsningar//doc.

tisdag 5 maj 2015

Har kunden alltid rätt?

Kanske inte alltid, men väldigt ofta. Kunden vet vad kunden vill ha och tillsammans hjälps vi åt, då blir det bra. 

Inom kort kommer en krönika som jag inleder såsom följer; "Som konsult, forskare och talare får jag inblick i otaliga organisationer och verksamheter. Jag möter dagligdags C-nivå-personer, och många andra för den delen, som undrar ”vad jag tror om framtiden” på vitt skilda områden.


Som ett resultat så har vi, allt oftare, fått förfrågningar om att "vinkla" mot en övergripande frågeställning i stil med "Hur skapar vi framgångsrika organisationer i tider av osäkerhet och hur leder vi dem?" Min nya föreläsning heter kort och gott "Framtiden är här i morgon - är ni redo?"

Klicka HÄR för att ladda ned innehåll, tankar kring detta och lite info om vem jag är!

Väl mött på ett kundevent eller en konferens nära dig inom kort!//glada//doc.

ps.
Vi har, baserat på egna metoder som vi tillämpat i såväl forskning som "business", tagit fram ett test där vi - via webblänk - gör ett framtidsmognadstest på företag, mer om detta inom kort.
ds.